Uiterlijk:

Zilvervisjes zijn grijs of zilverkleurig, vleugelloos met een afgevlakt, langwerpig lichaam. Ze zijn ongeveer één centimeter groot met lange, draadachtige antennes en een drie aanhangsels aan het achterlichaam.

Leefwijze:

Zilvervisjes zijn lichtschuw en schuilen in scheuren en spleten gedurende de dag. Ze houden van warme, vochtige schuilplaatsen, vooral in opgeslagen papier producten, bijvoorbeeld in badkamers, zolders en garages. Ze verplaatsen zichzelf met slangachtige beweging. Ze zoeken een dieet van zetmeel, voornamelijk afkomstig van papier producten of vochtige granen. Zonder voedsel, maar met water, kan een zilvervisje overleven tot een jaar. Ze worden geïdentificeerd door hun peperachtige uitwerpselen of door de schade.

Wering en Bestrijding:

Voor het beheersen van zilvervisjes is het belangrijk om de luchtvochtigheid te verlagen door verhoogde ventilatie of door de ruimte te ontvochtigen. Ook verwijdering van potentieël voedsel en het handhaven van een koel, droog klimaat helpt. Bij een zware infestatie, kan uw bestrijdingstechnicus biocides gebruiken om het probleem te verminderen, maar dit is een eenmalige oplossing en zonder de huidige omstandigheden te veranderen, zal het probleem terugkeren.

Neem contact op met een Orkin Nederland voor assistentie

Last van

Plaagdieren ?

Bel ons

06 40 022 184

__________________

Of vraag vandaag een gesprek aan met een Orkin Nederland pest management specialist en ontvang een GRATIS bedrijfsinspectie.