Omschrijving:

Voorraadaantasters komen voor in een verscheidenheid van uiterlijk in kleur, vorm en andere kenmerken. Afhankelijk van orde en of familie varieert de lichaamslengte van 0,5 tot 20mm. Ze zijn over het algemeen donker gekleurd. Sommige ordes hebben schubben, andere zijn glinsterend behaard. Het bekendste kenmerk van de voorraadaantasters is die van de snuitkever (klanders). De volwassenen hebben een lang gestrekte kop dat een snuit vormt. De snuit eindigt in de mond. Bij bepaalde soorten is de snuit even lang als het lichaam.

Leefwijze:

Gelijk aan hun uiterlijk is de leefwijze van voorraadaantasters ook heel verschillend. We kunnen ze scheiden in primaire en secundaire aantasters. Ze brengen grote schade aan gewassen en opgeslagen producten door vraat, maar met name vervuiling door uitwerpselen, vervellingshuidjes, spinsels enzovoort. Hierdoor worden de opgeslagen producten ongeschikt voor menselijk consumptie. De meest voorkomende is de rijstklander.

Wering en Bestrijding:

Preventieve maatregels en controle zijn de belangrijkste gereedschappen in het pest managementbeleid van voorraadaantasters. Identificatie en eliminatie zijn van belang bij een bestaande infectie. Nauwkeurige controle bij aankoop of van inkomende goederen is essentieel om infecties te voorkomen

Neem contact op met een Orkin Nederland voor assistentie

Last van

Plaagdieren ?

Bel ons

06 40 022 184

__________________

Of vraag vandaag een gesprek aan met een Orkin Nederland pest management specialist en ontvang een GRATIS bedrijfsinspectie.