Omschrijving

Steekmuggen vallen onder de orde van tweevleugeligen, Diptera. Ze hebben dus maar een paar vleugels, vaak bedekt met micro-schubben. Typerend zijn de lange dunne poten en op de kop stekende-zuigende monddelen. De volwassen variëren van 3 tot 9 mm

Leefwijze

Steekmuggen zijn berucht door de leefwijze van de volwassen vrouwtjes. Zij voeden zich met bloed om eieren te kunnen produceren. Minder bekend is dat de mannetjes leven van pollen en nectar van bloemen. De larven leven in stilstaand of rustig water en eten gevarieerd voornamelijk organisch materiaal.

Volwassen Steekmuggen zijn actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Maar kunnen ook actief zijn overdag in schaduwrijke plekken en tijdens zware bewolking. Ze verkiezen niet actief te zijn in vol zonlicht door de kans op uitdroging en sterfte.

Wering en Bestrijding:

  • Steekmuggen bestrijding is een geïntegreerde inspanning inclusief eventueel het gebruik van water behandelingsmethodes. Doordat steekmuggenlarven zich ontwikkelen in water is het beste preventie plan om de waterplekken, geschikt voor steekmuglarven, te elimineren. Het is op de lange duur uitermate belangrijk om bron vermindering toe te passen, echter kan het tijdelijk gebruik van toegelaten behandelproducten noodzakelijk zijn.
  • Het steekmug implementatie plan wordt door de bestrijdingstechnicus opgezet na identificatie van de steekmug soort en een grondige analyse van de omgeving.

Neem contact op met een Orkin Nederland voor assistentie

Last van

Plaagdieren ?

Bel ons

06 40 022 184

__________________

Of vraag vandaag een gesprek aan met een Orkin Nederland pest management specialist en ontvang een GRATIS bedrijfsinspectie.