Omschrijving:

Spinnen hebben acht poten, twee lichaamsdelen, geen vleugels of antennes. De klimatologische omstandigheden, waarin spinnensoorten kunnen leven, variëren van natte vochtige omgevingen, kelders en kruipruimtes tot warme en droge plekken, ventilatieroosters en aan het plafond. Ze verschuilen in donkere plekken.

Leefwijze:

Spinnen voeden zich voornamelijk met allerlei insecten. Ze hebben 3 tot 4 paar ogen. Hun visie varieert van matig tot zeer goed bij de familie springspinnen. Spinnen hebben geen kauwende monddelen, maar gebruiken verteringsenzymen om hun prooi op te lossen om ze daarna te kunnen consumeren.

Het verteringsysteem van de spin is te nauw om grote voedseldelen te kunnen verteren. Bijna alle spinsoorten zijn roofdieren en slechts één plantetende spin soort is vastgelegd.

Spinnen zijn in staat om webdraden te produceren, plakkend en sterk. De webdraden worden gebruikt voor het maken van spinwebben, ei-zakken en verblijven. De vorm en grootte van een web is soortgebonden. Webben variëren van cirkel- tot trechtervormig. Ze kunnen er verzorgd uitzien, maar ook lukraak.

Er zijn ook soorten die leven in holtes of andere die vrij leven en zich verstoppen in naden en kieren.

Wering en Bestrijding:

  1. Nodig de spin niet uit om binnen komenEen goede preventieve maatregel is het voorkomen van het ontstaan van een spin-aantrekkelijke omgeving. Spinnen huizen graag in dichte plantengroei, bladeren, brandhout of op donkere stille plekken, als oude banden of emmers. Als deze omstandigheden voorkomen dicht bij uw huis, dan is de kans op binnenloop vergroot. Maak de afstand tussen de spin aantrekkelijke plekken en uw huis zo groot mogelijk. Dit weert de spin om eenvoudig uw huis binnen te komen.
  2. Zorg dat er geen eten en schuilplaatsen zijnHet regelmatig opruimen en reinigen rond uw huis is een goede stap om plaagdierendruk te verminderen. Bij de spinnen zorgt reiniging voor minder schuilplekken maar ook voor een vermindering van prooidieren, die de spin eet. Bij gebrek aan schuilplekken en tekort aan voedsel zal de spin niet kunnen voortbestaan in uw omgeving.

Neem contact op met een Orkin Nederland voor assistentie

Last van

Plaagdieren ?

Bel ons

06 40 022 184

__________________

Of vraag vandaag een gesprek aan met een Orkin Nederland pest management specialist en ontvang een GRATIS bedrijfsinspectie.