Uiterlijk:

Kakkerlakken kunnen langer dan 50mm in lengte groeien. Tropische soorten neigen groter te worden dan soorten uit gematigde klimaten. Kakkerlakken hebben 6 poten, twee antennes en sommige soorten hebben vleugels. De gevleugelde soorten blijven echter slechte vliegers.

Leefwijze:

Soorten die menselijke omgevingen binnenvallen, worden als plaagdieren aangeschreven. In de natuur zijn kakkerlakken belangrijk bij het recyclen van organisch materiaal. Kakkerlakken kunnen ziekten bij zich dragen. Kakkerlakken bevinden zich het liefst nabij hun voedselbron, zoals vuilnisplaatsen, keukens, afvoeren en riolen. Kakkerlakken verspreiden een onaangename zoetige geur.

Wering en Bestrijding:

  • De snelste en meest efficiënte manier om plaagdieren te bestrijden worden toegepast door de Orkin pest management professional. Doeltreffende preventieve maatregelen en technieken kunnen worden gebruikt en geadviseerd door deze vakmensen om van de kakkerlakken af te komen.
  • Een aanpak van de Orkin pest management professional kan zijn om in samenwerking met de opdrachtgever de aantrekkingsfactoren te verminderen. Factoren zoals voerbakken, afvoerputten, vaatwasser, vuilemmer etc. moeten worden gecontroleerd, gereinigd en/of geborgen.
  • De volgende stap is het herleiden van de bron en/of toegangspunt. Sommige kakkerlakken soorten worden de (besmette) omgeving ingedragen (Duitse Kakkerlak).
  • Eigenaren zouden items zoals meubels en witgoed goed moeten controleren op de aanwezigheid van kakkerlakken om binnendragen tegen te gaan. Kakkerlakken kunnen binnendringen via ramen, deuren en leidingen. In samenwerking met de eigenaar zouden deze toegangspunten (waar mogelijk) gedicht worden.
  • De Orkin bestrijdingstechnicus kan ook lijmvallen uitzetten op plekken waar kakkerlakken verblijven en/of lopen. Ook kan de Orkin bestrijdingstechnicus beslissen om “baits” en/of Biocide te gebruiken in naden en kieren en verblijfsplaatsen. Het geïmplementeerde plan hangt af van vele variabelen. Deze worden vastgelegd tijdens de inspectie.

Neem contact op met Orkin Nederland voor assistentie

Last van

Plaagdieren ?

Bel ons

06 40 022 184

__________________

Of vraag vandaag een gesprek aan met een Orkin Nederland pest management specialist en ontvang een GRATIS bedrijfsinspectie.